Филмът е на режисьора Фернандо Леон де Араноа с участието на Хавиер Бардем

Кинофестивалът в Сан Себастиан се провежда за поредна 69-та година.

По време на фестивала бе представена лентата „Добрият шеф“ на режисьора Фернандо Леон де Араноа с участието на испанския актьор Хавиер Бардем. 

Той се превъплъщава в образа на Бланко, харизматичен собственик на компания в испански провинциален град, където се произвеждат индустриални везни. Очаква предстоящо посещение на комисия, която се очаква да го отличи с награда за бизнес постижения. Изглежда обаче, че всичко е заговор срещу него. Въпреки това Бланко се опитва да реши проблемите на своите служители, пресичайки границите, което води до поредица от събития с непредвидими последици.

Кино гурме се завръща на София Филм Фест с юбилейно издание

"Мисля си, че в мен има част от Дон Хулио Бланко. Вярно е, че не съм убил никого, но когато трябва да влезеш в образа на убиеца както беше във филма "Няма място за старите кучета", трябва да потърсиш в себе си и тъмната страна, която е готова да убие. Всички имаме такава, но всеки от нас има морал, ценности, които могат да предотвратят най-лошото да се случи“, разкрива Хавиер Бардем.

Връчиха наградите "Еми": Кои са победителите (ВИДЕО)

Бардем и Араноа се събират отново в Сан Себастиян 19 години след представянето на филма "Слънчеви понеделници".  По време на кинофорума, който ще продължи до 25 септември, ще бъдат показани 184 заглавия, включително игрални, късометражни филми и сериали.