Организаторите очакват цената на експонатите да надхвърли 7 милиона долара

В Лондон организират търг с над 1000 лота - костюми, реквизит и други принадлежности от големи холивудски продукции. Желаещите ще могат да наддават за ендоскелет  от "Терминатор 2: Денят на страшния съд", костюм на Джеймс Бонд, носен от Шон Конъри във филма "Човек живее само два пъти", меча на Брад Пит в образа на Ахил в "Троя", както и шлем на щурмовак от "Междузвездни войни: Завръщането на джедаите".

"Според мен повечето хора, които ще се включат търга, са киномани, които изпитват носталгия към филмите от 70-те и 80-те години на миналия век. Тогава са били деца, гледали са тези герои, а сега, сдобивайки се с техни реквизити, по някакъв начин се връщат в детството си. Спомнят си за уютните киновечери със семейството около Коледа, когато всички се събираха и гледаха филми на VHS касети или DVD“, казва Тим Лоус, организатор на търга.

Култови вещи от филми на Силвестър Сталоун отиват на търг (ВИДЕО+СНИМКИ)

Почитателите на киното ще могат да наддават също за ховърборда на Марти Макфлай от "Завръщане в бъдещето", подписан от изпълнителя на ролята Майкъл Дж. Фокс, както и за волейболната топка Уилсън, която прави компания на Том Ханкс в "Корабокрушенецът".

"Ето го ховърбордът, много е специален, защото има два автографа – единият е от Том Уилсън, а другият от Майкъл Джей Фокс. А това е Уилсън от Корабокрушенецът – според мен това е реквизитът, който ще предизвика най-много усмивки на лицата на хората, така както беше и във филма с Том Ханкс“, добавя Лоус.

Продават на търг неизвестна досега песен на Джон Ленън

Колекцията от филмови принадлежности ще бъде предложена на търг между 9 и 11 ноември. Организаторите очакват цената на експонатите да надхвърли 7 милиона долара.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.