Дизайнерите представиха новата си колекция в Милано и Шанхай

Миуча Прада и Раф Симънс представиха по необичаен начин колекцията си за пролетно летния сезон на 2022 година. За първи път дизайнерите на италианската модна къща решиха да проведат две паралелни дефилета на една и съща колекция. Шоуто се състоя едновременно в Милано и Шанхай.

Това е третата съвместна колекция на Миуча и Раф. Основен акцент в линията са късите сатенени поли с копринени шлейфове, съчетани с пуловери, горнища без ръкави и жилетки с връзки. Роклите са небрежно разкопчани отзад, а  якетата са решени във винтидж стилистиката с материи от изкуствена изтъркана кожа.

Риана представи нова модна колекция

Миуча Прада често включва в новите си колекции версии на старите си модели. Намачканите рокли в бежово напомнят за пролетната й линия от 2009 г., а комбинацията от плетени пуловери и къси панталонки препращат още по-далеч в лятото на 1999 година. 

Цветовете в Колекцията за пролетно летния сезон на 2022 г., която носи името „Съблазнени и съблечени“ са както в бледата тоналност така и в искрящи тонове -  розово, лайм и мандарина.

Почитателите на Миуча и Раф, които гледаха ревюто онлайн, очакваха с нетърпение да видят къде точно ще се появят дизайнерите след финала на дефилето – в Милано или в Шанхай. Оказа се, че моделиерите бяха избрали Италия.

СЕДМИЦА НА МОДАТА: Зрелищно шоу на фона на Айфеловата кула (ВИДЕО+СНИМКИ)