Икономистът пострада при инцидент в Пирин през май

Почина икономистът Владимир Каролев. Новината потвърдиха за NOVA от болница "Токуда". Икономистът е издъхнал тази нощ след дълга борба за живота му.

Откриха Владимир Каролев в Пирин, състоянието му е тежко (ВИДЕО)

Каролев беше в тежко състояние след падане в Пирин през май. Той получи политравма и черепно-мозъчна контузия след 400 метра падане. Планински екипи издирваха икономиста в планината над 12 часа. 

Оперираха Каролев по спешност, състоянието му остава тежко

Той прекара няколко месеца в интензивното отделение на "Пирогов", в стационирано състояние, след което беше преместен в друга клиника, избрана от семейството му.

Каролев е добре познат от малкия екран с експресивното си поведение. На 16 декември 2014 година влиза в спор с Мика Зайкова в сутрешния блок по NOVA. Въпреки пререканията именно  тя е сред най-близките му приятели.

„Никой не можа да го пречупи, което е най-важното, винаги говореше това, което иска“, разказва Зайкова. Тя си спомня, че буйният нрав на Каролев е водил и до физически сблъсъци. През 2014 година той се сби с Пламен Димитров от КНСБ преди Зайкова да потуши напрежението. „На мен ми беше смешно... Но и двамата бяха много възбудени. Казах им – момчета, спокойно, недейте, ще ме ударите. И те – ааа, добре, спираме“, спомня си Зайкова.

 

 

Според колеги на Каролев, той винаги е бил пример за професионализъм и опора в тежки моменти. „Ние бяхме близки приятели, истината е, че бяхме близки приятели. Възхищавали сме се на това, което прави, особено на тая смелост. Помните миналата година, когато беше голямата драма с COVID-19, той беше сред хората, които не се примиряваха с мерките“, разказва икономистът Стоян Панчев.

Извън полето на икономиката и дебатите, Каролев се е превъплъщавал и в друга роля – тази на водещ по NOVA телевизия. А кой е най-ценният урок, преподаден от Каролев, близките до него хора нямат колебание да отговорят: „Най-ценният урок е, че трябва да говориш истината, както я разбираш, и да живееш според нея“.

Владимир Каролев е икономист и финансист. Роден е на 31 юли 1961 г. във Варна. През 1986 г. завършва международни икономически отношения във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ с две специалности - МИО и икономическа журналистика, а през 1993-а - магистратура по бизнес администрация в Университета на Албърта в Канада и през 2014 г. - задочна магистратура по икономика на недвижимите имоти в Университета Рединг, Великобритания.

 

Каролев се появява в обществено-политическото пространство след средата на 90-те години като автор на статии по икономически теми, публикувани в периодичния печат. През 2001 г. става активен участник в предизборната кампания на НДСВ - партия, създадена от Симеон Сакскобурготски. През 2003 г. Каролев е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007-а и 2011-а. През есента на 2011 г. Каролев е кандидат-кмет за София, издигнат от НДСВ, а през ноември 2011-а подава оставка като общински съветник с цел фокусиране върху професионалната си кариера.

Екипът на NOVA изказва съболезнования на близките на Владимир Каролев!

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.