Близо 100 състезатели от цял свят се конкурираха в няколко категории

В Германия се проведе един от най-интересните конкурси в света – т.н. „Олимпиада на брадите“.

Близо 100 състезатели от цял свят се конкурираха в няколко категории - "Мустак а ла Салвадор Дали", "Бакенбарди свободен стил" и "Имперски мустак". Участниците трябваше да впечатлят професионално жури от бръснари и фризьори. Най-обсъжданата тема беше кой е най-добрият продукт за оформяне на странни прически – ваксата, пяната или лакът за коса.

Ралф Шулц е редовен участник в състезания по брада.

„Поддържам мустаците си вече седем години, участвах в няколко първенства. Сега за първи път успях да спечеля първо място в Германия. Много съм щастлив, че най-сетне триумфирах", споделя победителят в категория "Имперски мустак".

И въпреки, че Карл Мусбергер няма такъв успех, е доволен, че е част от конкурса.

"Брадата ми не е чак толкова добра за това състезание, защото не расте много бързо. Има бради, които стават много дълги и така могат да се оформят по-красиво", казва той.

ПОРАЗИТЕЛЕН: Киану Рийвс с нова секси прическа в Берлин (СНИМКИ)

Кристиан Фейхт, който е президент на източнобаварския клуб за брада и мустак, споделя своята формула за успех.

"Лак за коса и сешоар са двете основни неща, които се използвам най-много. На мустаците понякога слагам вакса, друг път пяна за коса, за да достигна перфектния ефект. „

Журито, съставено от фризьори и бръснари, трябва да вземе решение кои са най-впечатляващите претенденти и в следващите дни да обяви победителите в различните категории на забавната Олимпиада.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.