Силен вятър в много области на страната

Средиземноморски циклон преминава над страната с дъжд, сняг, осезаемо по-ниски температури и студен вятър. Във вторник до ранния следобед се очаква в източната половина на страната да вали дъжд, докато на запад дъждът ще преминава в тежък и мокър сняг. Ще побелее първо в западните райони, след това в Централна Северна България и Североизтока. Снежната покривка в ниските райони ще е символична, докато с увеличаването на надморската височина има предпоставки тя да достигне до около 30 см в някои планински райони. По проходите и планинските пътища в Стара планина и в масивите на Югозапада ще има условия за навявания.

Денят ще е студен, с температури в топлите часове между 3 и 8 градуса, около крайбрежието - до към 11-12. С напредването на деня ще се усилва студеният вятър и неговите пориви в някои райони ще достигнат 80-90 км/ч. С усилването на вятъра валежите от запад на изток ще намаляват и още до обяд в много райони на запад ще спрат с разкъсване на облачността.

В сряда ще остане прохладно и ветровито, но без валежи и с разкъсана облачност. Сутринта ще е особено студена с температури от нула до към минус 5 градуса. В четвъртък слънцето ще е по-щедро и през деня ще се стопли. В отделни райони на Дунавската равнина и Югоизтока дневните температури и в четвъртък, и в петък ще са около и над 15 градуса. Към края на седмицата ще премине студен фронт с ново захлаждане и валежи предимно от дъжд със сняг по планините.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВСИЧКО ЗА ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.