Президентите ще говорят по телефона на тема сигурност

Владимир Путин и Джо Байдън ще обсъждат по телефона предстоящите срещи между Русия, Съединените щати и НАТО през януари.

На 10-ти ще има преговори между американци и руснаци. На 12-ти от Кремъл ще се срещнат с представители на Алианса. Двамата президенти ще говорят за втори път този месец. Разговорът е бил поискан от Путин, казаха от Белия дом. Връзката би трябвало да се осъществи след 22 часа българско време. Наскоро Путин сравни сегашното напрежение между Съединените щати и Русия с Карибската криза в началото на 60-те години.

„Мога да съобщя, че срещата на министерско ниво между Съединените щати и Русия ще бъде в Женева на 10-ти януари. Руската делегация ще бъде ръководена от заместник-министъра на външните работи Сергей Рябков. Американската ще е предвождана от заместник-държавния секретар Уенди Шърман. Русия ще иска твърдо уверение, че НАТО няма да се разширява на изток и оръжейните системи, които ни заплашват, няма да бъдат разположени до нашите граници”, заяви говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Редактор: Габриела Винарова