Прокуратурата е повдигнала обвинения

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност трима души за участие в организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, информират от институцията.

Тримата са задържани на четвърти февруари на територията на Бургас при специализирана полицейска операция на Сектор БОП-Бургас към отдел „Югоизточен“ при ГДБОП-МВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

ГДБОП разследва 21 групи за трафик на хора

Според събраните до момента доказателства организираната престъпна група е действала от август 2021 г. до февруари месец тази година на територията на България. За ръководене на организирана престъпна група е предвидено  „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

Установен е ръководителя на престъпната група. Обвинени за участие в нея са и другите двама, за което могат да получат наказания „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ на тримата обвиняеми.

В открито заседание съдът определи най-тежката мярка за обвинения като ръководител на престъпното сдружение и „домашен арест“ за привлечените към наказателна отговорност като участници в групата

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: