Изданието се позовава на служители на американското разузнаване

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е информирала Володимир Зеленски, че Русия подготвя пълномащабно нахлуване през следващите 48 часа. Това съобщава Newsweek, като се позовава на служители на американското разузнаване, предава БГНЕС.

Съобщава се също така, че наблюдатели от въздуха са регистрирали нарушение на въздушното пространство на Украйна от страна на Русия. Според съобщенията руски самолет, вероятно разузнавателен, е извършил кратък полет над Украйна в сряда сутринта.

Редица държави налагат санкции на Русия (ОБЗОР)

Източникът добави, че такова предупреждение е изпратено до Киев за трети път в рамките на един месец. „Путин не може да задържи толкова много войници в полеви условия още дълго време", каза той, коментирайки вероятността от руска инвазия.

Пентагонът смята, че инвазията може да включва въздушни удари, крилати ракети и сухопътна операция. Заслужава да се отбележи, че руската атака може да дойде не само от окупирания Донбас, но и от Беларус към Киев.

Друг служител на администрацията казва, че операцията трябва да започне с кибератака, която да бъде последвана от сухопътна инвазия, вероятно през нощта. Отбелязва се обаче, че плановете на Русия могат да се променят в зависимост от ежедневните събития.

Москва обеща „силен и болезнен” отговор на американските санкции

Украинската агенция УНИАН, която препечата новина, отбелязва, че ден по-рано президентът Байдън е заявил, че Русия все още може да започне мащабна военна офанзива срещу Украйна, включително от страна на Беларус.

Съобщава се също, че Службата за сигурност на Украйна е регистрирала струпване на руски военни на границата с Харковска област.

По-рано медиите съобщиха, че три украински града са заплашени от руска атака.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА РУСИЯ - УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС