На срещата присъстваха заместник-министърът Ива Петрова, ръководителят на мисията на МВФ в България Жан-Франсоа Дофан и икономисти от фонда

Министърът на енергетиката Александър Николов запозна мисията на Международния валутен фонд в България с текущото състояние на българската енергетика.

По време на срещата бяха обсъдени предизвикателствата пред енергийния сектор в България, негативното въздействие на войната в Украйна и рисковете, които тя създава, както и преходът към зелена икономика, съобщиха от Министерството на енергетиката.

Николов подчерта, че енергийният преход ще бъде осъществен, но това трябва да се случи на поносима цена.

Николов: Въглищата са местен ресурс на България

Министърът на енергетиката запозна представителите на МВФ със структурата и размера на компенсациите за високите цени на електроенергията, които българското правителство е изплатило на бизнеса и потребителите. Николов припомни, че до този момент са изплатени над 3 милиарда лева компенсации.

На срещата присъстваха заместник-министър Ива Петрова, ръководителят на мисията на МВФ в България Жан-Франсоа Дофан и икономисти от фонда.

Екипът на Фонда провежда консултации и срещи, за да направи годишния преглед на българската икономика. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.