От „Изправи се БГ” сме против износа на оръжие, заяви Манолова

„Истина или лъжа е, че българско оръжие стига до Украйна? Истина или лъжа е написаното в „Ню Йорк таймс”, че през американска фирма българско оръжие стига до Украйна? Истина или лъжа е, твърдението на икономическия министър, че българско оръжие не стига до Украйна? Истина или лъжа е, че шефът на кабинет на Нинова е част и от междуведомствената комисия, която осъществява контрола върху износа? Защо я крият тази комисия?”. Това попита в предаването „Здраве, България” Мая Манолова, която до дни ще учреди партия „Изправи се БГ”.

„Със заплатата си, която е над 8 000 лева, Кирил Петков може да купи малко над 9 снаряда. Ако вече е превел парите на фалшивата банкова сметка, която първоначално беше обявена, със сигурност те няма да стигнат до Украйна. В движение се смени банковата сметка”, заяви още Манолова. 

„Очаквам скоро да ни призове да събираме капачки за оръжие. Или да пращаме на DMS ракета”, заяви Манолова.

Тя смята, че това е „несериозно отношение и нежелание от страна на премиера и правителството да поемат отговорност, прехвърляйки решението на българските граждани”.

„Петков има мнозинство в парламента, правителство, държавната хазна, а сега тъй като няма смелост да поеме отговорност, избутва гражданите да си даряват заплатите. Кой да ги дарява? Онези, които не са си ги получили ли?”, попита Манолова.

„Би ме успокоило, ако истината бъде казана от Петков на българския народ. В момента това стигане на оръжие се случва зад гърба на българския парламент и зад гърба на българския народ”, смята тя.

Позицията на „Изправи се БГ” е, че не трябва да се изнася оръжие.

„На 400 км от нас има конфликт.  Много е интересно защо опозицията в лицето на ГЕРБ се сети сега. Защо ги задава от манастир, а не от НС. Призовавам народните представители да си прекратят луксозната ваканция и да отидат в парламента, да изяснят тази ситуация", каза Манолова. 

„Петков има мнозинство в парламента, да вкара предложението и народното събрание да вземе решението. В момента горещият картоф е хвърлен да го решават българските граждани. А авторитетни Украински медии обявиха, че България е четвърта по износ на оръжие за Украйна. Всеки четвърти патрон в Украйна е български. Ако Нинова не го знае, не й е мястото в икономическото министерство”, заяви Манолова.

Манолова каза, че новата партия, която скоро ще създаде, ще е социална, тъй като в момента такава липсва. „В България в момента липсва социална партия. Работещите хора нямат защитник в парламента и правителството. Ще защитаваме интересите на уязвимите, на работещите хора“, каза Манолова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.