„Предупреждения, забележки, порицания - не вършат работа", каза Юрий Павлов

„Митев трябваше да се въздържи да използва прякора на Костадинов, но всичко останало беше вярно. Минималното наказание за подобни прояви е лишаване от участие в едно заседание и от хонорара. Предупреждения, забележки, порицания - не вършат работа". Това заяви социологът Юрий Павлов за „Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му няма основания да се иска оставката на Калина Константинова.

„Ясно трябваше да бъде обяснено на бежанците, че до 31 май са в хотелите, а след това ще бъдат преместени. Трябваше да им се каже къде и кога", подчерта Павлов. И коментира, че четирите партии в коалицията няма да съберат мнозинство в другия парламент, а за ИТН е под въпрос дали ще минат и 4-процентната бариера.

Порицание за Митев и Костадинов след спречкването в НС

От своя страна политологът Петър Чолаков заяви, че спречкването между Искрен Митев и Костадин Костадинов е направило лошо впечатление. „Депутатите трябва да бъдат самокритични и да поддържат висок стандарт на поведение", отбеляза той.

Той счита, че изказването на Калина Константинова за бежанците е породено от „патриотарско разбиране", че това ще се хареса на народа, но за него поведението й е срамно. Чолаков допълни, че приключването на отоплителния сезон е изгодно за правителството.

„Ако през есента има нова COVID вълна, търпението на хората ще се изчерпи. Не бива да се правят големи обещания и за петрола. Управлението се тресе много сериозно и това се вижда от всички", сподели той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.