Актьорът е една от най-ярките знаменитости в световния шоубизнес

Една от най-ярките звезди на Холивуд – Джони Деп, празнува 59-ия си рожден ден.

Джон Кристофър Деп е роден в градчето Оуенсбъроу, щата Кентъки, на 9 юни 1963 г. Той е син на Джон Кристофър – строителен инженер и Бети Сю Палмър – сервитьорка. Актьорът има един брат и две сестри.

СНИМКИ НА ДЖОНИ ДЕП ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ТУК

През ученическите си години Джони започва да се занимава с музика и свири на китара в различни училищни банди. Родителите му се развеждат, когато той е на 15 години. Скоро след това Джони напуска училище. Започва да се занимава по-сериозно с музика и през следващата година това се превръща в основното му занимание.

За първата роля на Джони Деп му помага Никълъс Кейдж, който решава, че младият талант има бъдеще като актьор и го запознава със своя агент. Така Деп получава роля във филма „Кошмари на Елм Стрийт“. След края на снимките звездата използва парите от хонорара си и за пръв път в живота си отива на уроци по актьорско майсторство в Лос Анджелис.

Към днешна дата лентите с участието на Деп са генерирали над 2,2 млрд. долара в боксофис приходите в САЩ и над 5 млрд. – в световен мащаб. Сред иконичните му роли са тези на Джак Спароу в петлогията „Карибски пирати”, на Раул Дюк в „Страх и омраза в Лас Вегас” и на Сам в „Бени и Джун”.

Номиниран за „Оскар” за най-добра мъжка роля трикратно, за Наградата на гилдията на актьорите четири пъти и за „Златен глобус” – осем пъти, от които печели една статуетка за ролята си в „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт”, Носител е и на приз от Гилдията на актьорите за „Карибски пирати: Проклятието на Черната перла”. През 2017 г. печели званието "Любима икона в киното" в наградите People's Choice Awards в САЩ.

Джони Деп се жени, когато е още на 20-годишна възраст за Лори Алисън, но връзката им трае 3 години. През 1990 г. се сгодява за актрисата Уинона Райдър. Третата жена в живота му е моделът Кейт Мос. Връзката им продължава четири години.

След това звездата поддържа 14-годишна връзка с френската певица и актриса Ванеса Паради, която го дарява с две деца – Лили Роуз Мелъди Деп и Джак Джон Деп III.

През 2012 г. започва да се среща с актрисата Амбър Хърд. Запознават се при снимките на филма „Дневникът на един пияница“ (2011). Сгодяват се през 2013 г., а две години по-късно стават семейство. Разводът им е финализиран през януари 2017 г., а преди броени дни приключи и шумното дело, в което двамата бивши партньори се изправиха един срещу друг с различни обвинения.

Още любопитни галерии и новини:

Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд

Джони Деп изненадващо се включи в рок концерт в Англия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Актьори, отказали да участват в продълженията на знаменити филми (ГАЛЕРИЯ)

Най-странните вещи на звездите, продадени на търг (ГАЛЕРИЯ)

Звезди, които ни връщат вярата в доброто (ГАЛЕРИЯ)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.