Те са закарани в районната болница с наранявания

Моторист и трима пешеходци пострадаха при тежко пътнотранспортно произшествие към 19.00 часа тази вечер на пешеходна пътека на изхода на Кюстендил за София, съобщи говорителят на областната дирекция на полицията Катя Табачка, цитирана от БНР. И четиримата са закарани в районната болница с наранявания.

220 жертви на катастрофи от началото на 2022 г.

Моторист първо е ударил жена на пешеходната пътека, след това е блъснал още двама пешеходци на тротоара и след удар в дърво се е обърнал на платното. На място са изпратени три линейки, които са закаралш пострадалите в болницата.

Според хора, оказали се наблизо в този момент, жената е изскочила на пешеходната пътека внезапно, а мотористът, млад мъж, не е имал време да реагира. Вероятно и той се е движел с по-висока от разрешената скорост.

Оперативна група направи оглед и замервания на място. Платното, по което е станало ПТП-то, беше затворена за движение за часове.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.