298 са хванати да шофират след употреба на алкохол от началото на годината

Почти 30% от шофьорите, които управляват моторни превозни средства в София, го правят след въздействие на упойващи вещества. Това каза по време на изслушването си в Столичния общински съвет (СОС) комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция“ - София. Това са млади хора между 18 до 40 години. „Младото поколение не се съобразява с нищо”, заяви Тенев.

Тенев за случай със Семерджиев: Бягал е от полицията, шофирайки след употреба на амфетамини

Началникът на „Пътна полиция“ – София добави, че от началото на годината в София са регистрирани над 110 000 нарушения на скоростта, заловени са 178 водачи след употреба на наркотици, а 298 са хванати да шофират след употреба на алкохол.

Столицата е много натоварена, трафикът е голям и ние сами не можем „да огреем навсякъде“, каза Тенев. По думите му всяка вечер в София има 15 автомобила на „Пътна полиция“ и още пет, които обслужват магистралите около столицата. В София стават много леки пътнотранспортни произшествия. Той допълни, че от началото на годината броят на жертвите в София са с пет по-малко.

Шофьор с 50 нарушения уби две млади момичета на тротоар в София (ОБЗОР)

„Молбата ни е, ако има възможност, Столичната община да ни осигури средства, за да осигурим на повече булеварди стационарни камери за заснемане на скоростта”, апелира Тенев.

От началото на годината най-много пътни произшествия в София са станали на Околовръстния път - 200, на „Цариградско шосе“ са регистрирани 103 инцидента, а на бул. „Черни връх“ - 51. Най-много жертви има при катастрофи на Околовръстния път - 11, на „Цариградско шосе“ - девет, на бул. „Черни връх - три“, информира началникът на „Пътна полиция” - София.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА