Пожарът край село Полски градец е обхванал голяма площ

Заради пожара на територията на село Полски градец, община Раднево, областният управител на Стара Загора Иван Чолаков обяви частично бедствено положение за територията, на която бушува огънят.

В резултат на влошени метеорологични условия, свързани с поява на силен вятър възникналият пожар е обхванал значителна площ, съобщиха от областната управа.

Новото огнище се възпламени в четвъртък следобед. Пожарът е в гората между селата Светлина и Полски Градец на границата на старозагорска и хасковска области. Той е далече от населени места. По предварителна информация е тръгнал от бадемова гора в района. 

Тежка техника беше изпратена на място, за да се направят просеки. И хеликоптер Ми-17 се включи в гасенето на огъня. Машината излетя от 24-та авиобаза Крумово в 16 часа в помощ от въздуха.

Снимка: Георги Манев, NOVA

Продължава гасенето на пожарите у нас (ОБЗОР)

„В момента ситуацията е доста напрегната. Този пожар се развива вече два часа, засегнати са вече и широколистни гори. Всички налични 8 пожарни автомобила с наличните хора от Пожарна безопасност са на терен”, заяви Иван Чолаков областен управител Стара Загора.

„Работим и от въздух, и от земя, тъй като вятърът за много кратко време разви пожара в големи мащаби. Не мога да кажа колко декара е обхванал. Целта ни е да защитим военното поделение с просека и водна защита”, каза комисар Стоян Колев.

Бедственото положение е със срок на действие до ликвидиране на последствията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.и Viber - последвайте ни.