Коментар на Валерий Тодоров и Асен Генов за "Твоят ден"

Без компромиси от страна на Украйна вероятно няма да бъде постигнато примирие. Войната в този си позиционен вариант, може да продължи дълго. Това коментира журналистът Валерий Тодоров за "Твоят ден".

"Перспективата нито Русия, нито Украйна да не отстъпи е реална, а това минимизира възможността да се преговаря и да се намалят жертвите. Боевете се прехвърлят върху рискова инфраструктура и се увеличава далекобойността на средствата. Вероятно има диверсионен отряд в украинската армия", заяви той.

ООН призова за прекратяване на военните действия около АЕЦ "Запорожие"

По думите му санкциите все по-силно засягат гражданите. "Русия няма ресурси и потенциал за пълномащабна война. Има вероятност Путин да се оттегли по-встрани, това беше част от референдума", посочи Тодоров.

От своя страна водещият на "Контракоментар" Асен Генов смята, че е добре, че войната в Украйна е обект на засилен интерес от медиите. "Тази страна се бие за своята независимост, но и за европейската. Войната в Украйна трябва да бъде спряна дори с цената на загуба на комфорт. Тя изглежда уверената страна, а Русия изглежда все по-отчаяна", отбеляза той. 

Според него Украйна няма основания да приема компромиси. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.