Все повече шофьори се връщат към евтиното гориво

Високите цени на горивата и по-специално на метана, накараха много хора да се върнат към газовите уредби за своите автомобили. .

Метанът от най-евтиното гориво стана най-скъпото. Това принуди мнозина с подобна инсталация, сред които таксиметрови шофьори, да се върнат към газовите инсталации. Тази тендеция вече забелязват и автомобилните експерти. Според Румен Дунев поради покачилата се цена на метана, най-евтиното придвижване е с пропан бутан.

Годишните технически прегледи поскъпват заради новите стикери

Преди да сложим газова уредба на автомобила си, трябва да имаме няколко неща предвид. "Разходът на гориво е завишен с 10-15%, когато автомобил се движи на газ. В крайна сметка обаче на газ се генерира икономия от 40-45%. Мощностните характеристики са съпоставими", обясни Дунев.

По думите му колкото е по-голям автомобилът, възвръщаемостта след поставяне на газова уредба е по-бърза. А сред минусите е по-малкото пространство в багажника. Ако решим да прибегнем до тази стъпка, трябва да сме особено внимателни към избора на сервиз и части. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.