Всички те са чужди граждани

Служители на „Гранична полиция” задържаха общо осем каналджии на мигранти на територията на Бургас и Елхово. Всички те са чужди граждани, уточняват властите. Действията са част от Специализираната полицейска операция на българо-турската граница, която се провежда със съдействието на агенция Frontex, МО и други структури на МВР.

В 18 часа във вторник в района на бургаското село Момина църква граничен полицейски патрул спира за проверка микробус със сръбска регистрация, управляван от сръбски гражданин. В него граничните полицаи са установили 33 мъже, чужди граждани без документи за самоличност, които заявили, че са от Афганистан. 

По-късно гранични полицаи и служители на Военна полиция са задържали двама граждани на Босна и Херцеговина и още един сърбин, съпричастни към случая. Около 21 часа гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново са задържали на пътя за Бургас гражданин на Беларус с разрешение за постоянно пребиваване в България. В управлявания от него лек автомобил са открити 7 мъже, чужди граждани без документи, по техни данни - от Сирия.

Заловиха 50 мигранти на главен път в Бургаско (ВИДЕО+СНИМКИ)

В същия ден граничен полицейски наряд от ГПУ-Царево спира за проверка лек автомобил с украинска регистрация, управляван от украински гражданин. В колата полицаите открили 5 чужди граждани без документи за самоличност. Шестимата са задържани. А в местността „Пода“ гранични полицаи от ГПУ-Бургас са задържали още двама украинци, превозващи 13 незаконни имигранти.

Междувременно полицията в Бургас хвана поредна група с нелегални мигранти, превозвани в бус. Той е спрян на паркинг в промишлената зона на морския град. Все още не е уточнена националността на задържаните. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.