По време на огледа били иззети пакетите, товарната композиция, телефонни апарати и документи

5,5 кг кокаин, укрит в товарен автомобил, задържаха митнически служители на МП Калотина.

На Митнически пункт Калотина пристига товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия за Турция. Водачът му - турски гражданин, представил на митническите служители документи за превозваната стока, като заявил, че транспортира машини за автосервизи, съобщиха от Агенция „Митници“.

Служители от Териториална дирекция Митница София селектирали превозното средство за щателна проверка. В кабината на влекача, след премахване на централен панел от таблото, във фабричната кухина митническите инспектори открили четири пакета, облепени с тиксо.

Задържаха 173 кг кокаин в Гърция

В хода на проверката водачът съобщил за още един, намиращ се в ниша на арматурното табло на автомобила. Всички установени пакети съдържали бяло прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест то реагирало на кокаин. Общото количество на установеното наркотично вещество е 5,540 кг. По време на огледа на местопроизшествието били иззети пакетите, товарната композиция, телефонни апарати и документи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Агенция "Митници"