Турнето ще бъде поредица от големи концерти на стадиони из цял свят

Новият албум на „Депеш Мод“ озаглавен „Memento Mori“ ще излезе през месец март. Вокалистът Дейв Гаан заяви,  че проектът е  вдъхновен както от пандемията, така и от загубата на Андрю Флетчър, който почина през месец май.  

„Важно е да се каже, че повечето песни, както и заглавието на албума бяха решени преди Анди да си отиде. Заглавието на албума е "Мементо мори", което  означава "Помни, че ще умреш". Да, знам, че звучи много мрачно и черно, но можем да гледаме и позитивно на това, като изживеем всеки свой ден на максимум. Мисля, че точно така трябва да го интерпретираме“, посочи Мартин Гор.  

"Депеш мод" разкриха причината за смъртта на Анди Флетчър

Според Дейвид Гаан комуникацията помежду им не е спирала. „Ние с Мартин постоянно си говорехме и си изпращахме идеи един на друг и малко по малко успяхме да реализираме този албум. Изведнъж обчае променихме  фокуса си от студийна работа променихме идеята си към турне. Ще изпълним както новите си песни , така и вече добре  познатите, които хората обичат.

Турнето ще бъде поредица от големи концерти на стадиони, като началото ще бъде поставено през месец март 2023 година в Сакраменто.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.