В публиката седяха Бил Клинтън и Том Ханкс

Вокалистът на U2 Боно започна тур за представяне на своите мемоари, озаглавени "Surrender: 40 Songs, One Story". Книгата излезе на пазара преди броени дни и вече е напът да се превърне в истински бестселър.

Първата среща с феновете се състоя в Beacon Theatre в Манхатън, предаде Асошиейтед прес. Певецът сподели, че се чувства малко виновен, тъй като се появи на сцената не със своите колеги от легендарната ирландска група, а с други трима музиканти.

Боно изпълни оперна версия на „Torna a Surriento”. Чрез хитовите песни като "Sunday Bloody Sunday“, "Where the Streets Have No Name" и др. той проследи биографията си от бащиния дом в Дъблин, тъгата по ранната смърт на майка му Айрис Хюсън до основаването на U2 и брака му с Алисън Стюарт.

В публиката на 90-минутното шоу бяха президентът на САЩ Бил Клинтън, актьорът Том Ханкс и китаристът на U2 Едж.  

За разлика от шоутата на U2, обстановката този път беше сравнително интимна — имаше ръкописни илюстрации на екрани, няколко маси и столове, които Боно използваше като подпори, за да стъпи върху тях.

С топло чувство той припомни телефонните разговори с Лучано Павароти, пресъздаде многобройните си напрегнати срещи с баща си, който гледал на кариерата на сина си като на някакво провалено бизнес начинание.

62-годишният Боно, чието истинско име е Пол Дейвис Хюсън, описа себе си като момче с „вдигнати юмруци”, велика рок звезда, баритон, който се опитва да бъде тенор. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петрова