Бившият вътрешен министър направи разкрития за АМ "Хемус" в интервю по NOVA

Прокуратурата ще призове Бойко Рашков за даване на сведения, след като в неделя в интервю в предаването "На Фокус" по NOVA той заяви, че "има доказателства за онези огромни финансови ресурси, които са изтекли към приближени към ГЕРБ фирми“. Това съобщиха от прокуратурата, цитирани от DarikNews

По повод думите на Рашков, че "парите са стигнали до кухи фирми, оттам до лица, които са ги ползвали не за строеж на магистрала „Хемус”, а са закупени скъпоструващи луксозни имоти в София“, от държавното обвинение съобщават още, че от казаното може да се заключи, че бившият вътрешен министър разполага с конкретна информация за начините за трансфериране на финансовите средства, за местонахождението им, за крайните им получатели и за целите, за които са ползвани.

Рашков: За мен Gemcorp не е проблем. Проблем е АМ „Хемус”

Подобна информация и до този момент не е била докладвана от ГДБОП на прокуратурата по делото „Хемус“, нито е била докладвана от ГДБОП по проверката, възложена във връзка с договарянето и изграждането на лотове 7, 8 и 9 на магистралата. посочват от държавното обвинение.

В случай че Бойко Рашков посочи в своите обяснения конкретни физически лица и/или търговски дружества, от страна на СГП ще се извършат всички възможни, съгласно закона, действия спрямо парични средства, за които има данни, че са придобити по престъпен начин, посочват от прокуратурата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.