Рак на простатата - проблем най-вече за възрастните мъже

Рак на простатата - проблем най-вече за възрастните мъже, но невинаги. При младите мъже може да се развие тумор в тестисите. Той се диагностицира при малко над 4000 мъже в Германия всяка година. В световен мащаб обаче броят нараства, а причината е неясна.

Ракът на тестисите засяга предимно млади мъже, това е най-честият злокачествен рак. За професионалния футболист Тимо Баумгартъл това е повратен момент, а мрачни мисли са минавали през ума му. Дали ще оцелее, дали ще има деца? Но решава да не се отказва и отчайва.

Спомня си, че е имало дни, които е прекарвал в плач. След химиотерапия и операция се възстановява с чувство за хумор. Позволява на всичките си приятели да си правят шеги. Приятелката му Юлия и лабрадора Джими му дават сили. Връща се на футболния терен и в момента играе за "Унион" Берлин. За момента туморът е победен.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.