Това обяви регионалния министър Иван Шишков

Скоро пускат Северния обход на Бургас. Това ще сложи край на тапите край Сарафово, обяви регионалния министър Иван Шишков пред журналисти. Днес той инспектира трасето край града. По думите му, ако метереологичните условия позволят пътят ще бъде пуснат до края на годината. 

„Надявам се ремонтът да приключи до НГ. Виждате, че всичко е почти готово. Оттук нататък метрологичните условия ще покажат дали ще може да бъде завършено до месец. Ясно е за, че летния сезон няма да има никакви проблеми”, каза Шишков. И обяви, че ще бъде направена работна среща в Бургас, за да бъде изградена ясна стратегия и проблемите между града и регионалното министерство да бъдат решени.

„Няма нередности относно ремонтните дейности. Последния етап е осветлението. Единственият проблем е, че е замислено през 2013 г. и 10 години по-късно сме тук, за да го завършим”, поясни министърът.

Министърът съобщи още, че до момента валежите от дъжд и сняг не са създали проблеми. Единствено при прохода Троян-Кърнаре движението е било спряно за кратко за товарни автомобили заради навявания.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.