Според представените документи е превозвал авточасти от Италия за Турция през България

Митнически служители от Териториална дирекция Митница "Бургас" откриха недекларирани 3684,11 грама златни слитъци и кюлчета в джобовете на шофьор на товарен автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Камионът с турска регистрация пристига на Митнически пункт "Лесово" на 26 ноември на изходящо трасе за товарни автомобили. Според представените документи е превозвал авточасти от Италия за Турция през България. Водачът и вторият шофьор – и двамата турски граждани, са заявили в зоната за митнически контрол, че нямат друго за деклариране освен превозвания товар.

В джобове на панталона и на връхните дрехи на шофьора са установени 5 плика, увити с тъмно тиксо и съдържащи общо 59 броя слитъци (ленти) и кюлчета от жълт метал. Според извършената от вещо лице експертиза всички изделия с общо тегло 3684,11 грама са от 24-каратово злато (проба 999.9) и са на обща стойност 390 414 лева.

Недекларираните златни изделия са иззети. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.