Шофьорът е задържан

Мъж, превозващ нелегални мигранти, е задържан вчера в Районното управление в Димитровград, пише БТА, цитирайки Областната  дирекция на МВР - Хасково. В 15:15 часа в хода на операция срещу незаконната миграция, служители са спрели за проверка на магистрала "Марица" лек автомобил, движещ се от Харманли към София.

Колата е била шофирана от 58-годишен димитровградчанин, познат на органите на реда. В нея са пътували петима мъже от Афганистан, които след установяване на самоличността им са приведени в Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Любимец. Димитровградчанинът е с мярка на задържане до 24 часа, а работата по случая продължава, допълват от полицията.

На 22 ноември в Тополовград беше задържан друг мъж, превозващ мигранти. Тогава при проверка на микробус на 30-годишен турски гражданин в багажното отделение бяха установени 20 мигранти, определящи се като сирийци. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА