Екипи на Пожарната се опитват да овладеят огъня

Огромен пожар на терминал пристанище “Запад” в Бургас притеснени рано сутринта жителите на морския град. 

Пожарът е забелязан около 5 часа сутринта от служители на Български морски флот Бургас. 15 минути по-късно е подаден сигнал на телефон 112 и на място пристигат два екипа на пожарната

“По тяхна препоръка включихме наша техника в потушаване на пожара. В това число - 4 багера, един пожарен автомобил, който е наш, и една водоноска”, каза Никола Косев, директор Пристанищен терминал Бургас- Запад към БМФ- Порт Бургас. 

Налага се още 4 екипа на пожарната да се включат в гасенето на огъня. Пожарът е овладян около 8 часа сутринта, но работата на терен продължи през целия ден.

Общински автобус катастрофира в Бургас (ВИДЕО+СНИМКИ)

"За щастие няма засегнати хора, няма засегнати и постройки.Това, което гори е стив- купчина метален скрап, който по своя характер съдържа остатъци от масла, от пластмаси, което вероятно гори в момента. Пушека, който наблюдаваме към момента, е предимно изпаряваща се вода от тлеещия метал”, каза още Косев. 

На място още сутринта са били изпратени екипи на екоинспекцията в Бургас

От регионалната екоинспекция обявиха за NOVA, че са направили замерване на въздуха още сутринта - момента на най-силното горене на пожара. Оказва се ,че няма изменения в качеството на въздуха над Бургас.

Теръпва ще се изясняват причините довели до пожара,предвид на това, че теренът е с денонощна охрана.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.