Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Пловдив

Оставиха за постоянно в ареста турски гражданин за трафик на мигранти. Д.Д. е осъден за незаконен трафик на мигранти в Румъния, съобщиха от съда. 

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Пловдив.

Мъжът е арестуван на 28 декември на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ при опит да влезе в страната.

Той има Европейска заповед за арест от Районен съд в град Арад за изпълнение на влязла в сила присъда, с която е осъден за трафик на мигранти и му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок до 3 години и 10 месеца.

Магистратите съобразиха, че Д.Д. е чужд гражданин, няма връзка с България, няма имущество или източници на доходи на територията на страната, нито адрес, на който може да пребивава. Затова бе оставен в ареста като гаранция за явяването в основното производство по разглеждане на екстрадицията му.

Над 90% от издирваните международно лица в Хасковския съдебен район биват задържани на „Капитан Андреево“. Обичайната съдебна практика е те да бъдат оставяни в ареста до екстрадицията им.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Весела Веселинова
Източник: БТА, Николай Грудев