Важни са целите, програмата, това, за което се борим, каза Константинова

Разговорите в новата коалиция по темите листи, кандидати започват. Това потвърди пред NOVA Калина Константинова от ПП.

„Важни са целите, програмата, това, за което се борим”, каза Константинова.

„Нито един от нас не е женен за мястото и поста си. Вече сме излъчвали трима кандидати за премиер”, каза Константинова.

„Ние искаме да сме по-силни, по-обединени, да предложим нова формула, която не е подвеждаща. Тръгваме с тези партньори, с които смятаме, че можем да работим, и искаме да вдигнем цяла вълна. Нашият план е - искаме да направим коалиция на надеждата, да обединим всички будни хора, които са се борили с държавата в последните години, за да я променят", заяви Константинова. Разговаряло се с всички граждански формации.

Тя коментира и работата на 48-ото НС и съдената реформа.

„Непрекъснато се хвърля прах в очите – няма да стане с трикчета, това ще стане с ясна политическа воля. В този парламент има мнозинство от почти 130 гласа, които са против тази реформа, те гласуват и говорят против нея – ГЕРБ, ДПС и БСП”, заяви Константинова.

„Разговаряме в момента с всички. И с граждански организации, и всякакви формации, които през годината са се борили за важните приоритети”, каза Константинова. „Искаме програмата ни да е с каузи. Политическите ни приоритети да се подредят от будните хора в обществото”, продължи тя.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.