Тежката техника на фирмите за добив на дърва е разрушила главния път

Жители на село в севлиевския Балкан също излязоха на протест и блокираха за кратко главния път. Причината - от три години асфалтът е разбит, липсва улично осветление, а почистващата фирма не изхвърляла отпадъците.

Село Енев Рът става все по-атрактивно за млади хора, заради чистия въздух и тишината в планината. Тежката техника на фирмите за добив на дърва обаче е разрушила главния път, а общината няма пари да го поправи. На днешния протест от Община Севлиево обещаха да закърпят скоро около 500-те квадратни метра дупки.

"Пътят е в това състояние от три години. Проблемът е, че не знаем, към кого да се обърнем, защото никой не ни обръща внимание", посочва Иван Лалев.

Според Мирослав Митев – директор Дирекция ТСУ – община Севлиево, щом е обещано, дупките ще се оправят. "Ще говоря с кмета за всички мерки да се предотвратят тези негодни пътища. Ще се предотвратят", увери той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.