Политически анализ на Арман Бабикян и доц. Стойчо Стойчев

Прави се опит за създаване на добра "пелена", върху която да седне "бебето" на новото правителство. Разочарованието е голямо, Борисов постигна един успех - излезе от изолация и води разговори. ГЕРБ вече не е мръсна дума. С партията си говорят тези, които твърдяха, че се борят срещу нейния модел на управление. Това заяви за "Твоят ден" PR експертът Арман Бабикян.

По думите му ПП е имала заряда на младите и знаещи хора, които искат да модернизират държавата. "Борисов вече не беше на власт, когато възкникна ПП. Василев и Петков обещаха реформи и прочистване от корупцията. В ПП има хора, които виждат какво става и вътрешно се бунтуват. Надявам се да намерят смелост да направят верния избор", заяви той. 

Какви са възможностите за бъдещо управление 

Политологът доц. Стойчо Стойчев заяви, че очевидно двете големи партии са се разбрали, защото са се договорили за законодателна програма с инициатива на Министерски съвет.

"Те не си говореха до миналата седмица. Инициативата това да се промени беше на Асен Василев. Ще измислят и мандата. Кабинет ще има с втория, за да го преглътнат избирателите на ПП. Вероятно ще бъде правителство на Денков. Борисов направо приключи с ПП, защото те изградиха всичко върху анти-ГЕРБ реторика, но в крайна сметка ги включиха като активен деец в съдебната реформа. Изчезна смисълът на съществуването на ПП", коментира той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.