Най-дългата осъдителна присъда до момента имаше мъж от Пенсилвания

Министерството на правосъдието на Съединените щати поиска от федерален съдия да постанови присъда от 25 години затвор за участник в щурма срещу Капитолия преди две години. Миналия декември основателят на крайнодясната групировка „Пазители на клетвата” Стюарт Роудс беше признат за виновен за организирането на заговор срещу държавата.

„Днешната присъда ясно показва, че Министерството на правосъдието прави всичко по силите си, за да защити американския народ и американската демокрация. След нападението от 6 януари Министерството на правосъдието проведе едно от най-мащабните, най-сложните и най-тежките разследвания в нашата история”, коментира главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд.

Най-дългата осъдителна присъда от 14 години затвор до момента имаше мъж от Пенсилвания. Питър Шварц е осъден за хвърлянето на стол по органите на реда и използването на лютив спрей срещу полицията.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.