Дефилираха Наоми Кембъл, Ева Херцигова, Хелена Кристенсен, Наталия Водянова и Петра Немцова

По време на 76-то издание на филмовия фестивал в Кан се състоя вечер, посветена на изкуството. Това е темата, която дизайнерът на бижута Каролин Шойфеле избра за представянето и на първата си колекция с вечерни рокли, създадени специално за червения килим. Сред специалните гости на ревюто бяха актрисата Кейт Бекинсейл, главният редактор на Vogue Едуард Енинфул, Попи Делевайн и Шанина Шейк.

На модното ревю дефилираха топ моделите от 90-те Наоми Кембъл, Ева Херцигова, Хелена Кристенсен, Наталия Водянова както и Синди Бруна, Марта Хънт и Петра Немцова.

Роби Уилямс представи биографичния си филм на фестивала в Кан

Здравейте, Каролин. Тази вечер е посветена на изкуството. Какво е то за вас?

Като цяло то съставлява познатите ни седем изкуства - литературата, танца, живописта, скулптурата, архитектурата, музиката и разбира се киното, което ние отдавна подкрепяме.

Тази вечер представяте последната ви колекция бижута. Как тези скъпоценности правят живота ни по-специален?

Скъпоценните камъни притежават голяма енергия. Напълно съм съгласна, че променят живота ни, защото те са част от нашата земя от милиарди години. Бих казала, че ни дават много сили.

Ние сме от България, където преди време бяхте специален гост. Ще отправите ли послание към зрителите ни?

Здравейте, изпращам специален поздрав от Кан за България! Била съм във вашата страна, много красиво място! Надявам се да се върна скоро!

Винаги сте добре дошла!

Венецуелският актьор Алехандро Нонес от сериала „Кой уби Сара?”също премина по червения килим, за да се наслади на модното дефиле.

Здравейте, Алехандро. Радвам се да се видим отново на филмовия фестивал. Какво е усещането отново да сте тук?

Много съм горд и щастлив от тази възможност, всички ние сме едно голямо семейство. Това е събитие, което се провежда всяка година, има своите ценности и изтънченост. И да бъда тук и да мога да видя последната колекция бижута представена от най-добрите топ модели в света е невероятно. Фестивалът е страхотен и се наслаждавам на изненадите, които ми поднася.

Какво е за вас изкуството?

То е всичко за мен още от съвсем малък. То ме движи напред. За това говори и фактът, че реших да изразявам себе си и начина, по който се чувствам именно чрез изкуството, правя го като разказвам истории. Изразявам себе си чрез героите си.

Ние сме от България, където често излъчват филми с ваше участие. Ще отправите ли специално послание на всички, които ви гледат в момента?

Разбира се! Изпращам целувки и любов от цялото си сърце на българите! Много ви благодаря за подкрепата! Знам, че сериалът „Кой уби Сара?” е номер едно в България. Затова много искам да се срещна с вас!

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.