"Имаше взривове в пет склада за боеприпаси, но няма завършено разследване", каза бившият военен министър

„Недоумявам защо военната помощ, която се изпраща от България за Украйна, е засекретена информация. Същото недоумение в предишната му битност е изразявал и сегашният военен министър Тодор Тагарев”. Това заяви бившият военен министър Ангел Найденов в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

По думите му вторият пакет от помощи за Украйна е сравним по обем с първия.  

„Няколко са решенията на правителството, които засягат въпроса с боеприпасите. Едното, което беше изтеглено от сегашния Министерски съвет, предвиждаше при всяка помощ да се иска разрешение на Народното събрание. Второто решение беше свързано с военновременните запаси, третото е свързано с новия пакет от военно-техническа помощ, а четвъртото е за присъединяване към програмата за военно-техническа помощ на ЕС. Тук се предвиждаше известно компенсиране, но средствата по това направление свършиха”, обясни Найденов.

СЛЕД ВЗРИВА В КАРНОБАТ: Започва проверка на военните предприятия у нас

Той коментира и взривовете в складове с боеприпаси у нас. „Тревожно е, че след пет експлозии, включително и в складовете на г-н Гебрев, няма завършено разследване”, заяви бившият военен министър. Според него може да се допуска всичко, след като няма арестувани и обвинени.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.