Охранителната камера на етажа запечатва момента с насочения пистолет

Опасен случай, който показва системни проблеми. Междусъседска война стигна до опит за решаване на проблема с оръжие. На кадри от охранителни камери се вижда как мъж насочва пистолет към главата на съсед. Причината - вдигали му твърде много шум.

24 май. 4 часа сутринта. Столичният квартал „Люлин”. Съседът на Ивайло Стоянов вади пистолет и го насочва към главата му. „Уплаших се много. Както за мен, така и за семейството ми. Защото жена ми и детето останаха в апартамента сами, докато аз се бутах с него и се опитвах да се отскубна и да се кача в асансьора”, разказва Ивайло Стоянов.

Всичко започва половин час по-рано. Охранителната камера на етажа запечатва момента, в който мъжът с пистолета връзва металната решетка със свински опашки.

След скандал в завод: Млад мъж е в реанимация заради гавра от страна на колега

„Целият проблем започна от това, че на комшията му пречи шумът от заключването и отключването на решетката. Което, по неговите дум,и било по 20-30 пъти на ден”, заяви Илияна Василева.  

В 4 часа сутринта обаче никой не е минавал през металната врата.  Съседите веднага се обаждат на полицията. А когато на мястото пристигат униформените от 9-о РУ, мъжът вече не е въоръжен.

„Вече нямаше оръжие. Полицаите нищо не го попитаха. Да му вземат оръжието, или поне някаква документация да проверят дали му е законно оръжието”, посочва Ивайло.

„Написаха просто протокол за ситуацията и си тръгнаха. Нито посетиха апартамента, нито го задържаха”, коментира Илияна.

Младоженецът, стрелял в тунел в София: Направих го от щастие!

Според Ивайло Стоянов - съседът му, който никой на етажа не познава, е бил във видимо неадекватно състояние. „Той спомена и пред дежурните полицаи, които дойдоха, че използва разни стимуланти.  Това, което мен ме притеснява е, че този човек е таксиметров шофьор. Превозва хора. Кара такси и е с оръжие. Това за мен е недопустимо”, посочва Ивайло.

От 2014 година мъжът с пистолета в ръка живее в общинско жилище. След получения сигнал, от общината са го уведомили, че ще му отнемат апартамента, ако системно нарушава правилата.

„Тъй като в конкретния случай говорим за първо такова нарушение, поне официализирано, което е само констатирано, но не е доказано, системно значи две или повече такива нарушения”, уточни Милко Младенов, кмет на столичния район "Люлин".

При опита да открием мъжа в дома му, не открихме никого. От СДВР заявиха за NOVA, че по случая е образувано досъдебно производство. Не стана ясно дали оръжието вече е иззето.

Темата продължава и в петък в сутрешния блок "Здравей, България". 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.