В морския град започва 16-ото издание на Фестивала на пясъчните фигури

Герои от комикси и филми "оживяват" в Морската градина на Бургас. Те ще са част от 16-ото издание на Фестивала на пясъчните фигури, който по традиция се открива в началото на летния туристически сезон и привлича посетители от цял свят. 13 са скулптурите, които вече са завършени, като сред авторите им има и чужденци.

„Идеята за темата тази година дойде от най-малките. Те пожелаха да видят такива фигури”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” директорът на общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти"  Димитър Маджаров.

Тази година има гостуващи творци от чужбина. „Трима са гостуващите скулптори тази година – двама от Украйна и една дама от Турция. Общо 15 са авторите, които работиха по пясъчните композиции”, посочи той.  

За изработването на фигурите са използвани над 6 хиляди тона речен пясък, примесен с глина, за да устоят на атмосферните условия. 16-ото издание на фестивала ще бъде официално открито във вторник, а композициите ще останат до края на септември.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.