Легендарният рапър бе застрелян в Лас Вегас през 1996 г.

Полицията в Лас Вегас потвърди, че е издала заповед за обиск във връзка с неразкритото и до ден-днешен убийство на Тупак Шакур, близо 30 години след смъртта на известния рапър. Една от най-продуктивните фигури в хип-хопа беше прострелян в нощта на 7 септември 1996 г. в колата си в Лас Вегас. Рапърът си отиде на 25-годишна възраст.

До момента по случая няма нито заподозрени, нито арестувани. И все пак вниманието към случая, съпътстван от множество теории на конспирацията, трае десетилетия наред.

Писмо на Тупак до Мадона за раздялата им е изложено на търг

Полицейското управление на Лас Вегас съобщи в изявление, че претърсването е извършено в понеделник в близкия град Хендерсън, но не разкри дали е идентифициран заподозрян. Остава неясно какво и къде са търсили органите на реда. Според ДПА те са претърсили къща в района. 

Цитирайки текущото разследване, говорителят на отдела Аден Окампо Гомес каза, че не може да предостави повече подробности за най-новото развитие по случая.

В Невада няма ограничение във времето за наказателно преследване по дела за убийства.

Тупак беше прострелян, докато седял в черно BMW с рапъра Марион "Сюдж" Найт, който ръководи лейбъла "Дет роу рекърдс" (Death Row Records). Според полицията двамата са чакали на червен светофар близо до Лас Вегас Стрип, когато бял кадилак спира до тях и пътник в него открива стрелба по рапъра. Тупак Шакур е откаран по спешност в болница с няколко огнестрелни рани. Той издъхва шест дни по-късно.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Елена Христова, БТА