Тя изпява и официалния химн на европейското първенство по футбол през 2012 г. „Endless Summer“

Осеана е хитова германска певица. Става известна с песента „Cry Cry“ през 2009 г., а през 2012 г. изпява и официалния химн на европейското първенство по футбол „Endless Summer“. Срещнахме се с нея по време на музикалния фестивал Интенсити в румънския град Крайова.

Здравейте, току що слизате от сцената. Какво беше усещането да представите музиката си по време на фестивала Интенсити?

Чувствам се прекрасно, публиката беше невероятна, а Крайова е красив град! Радвам се да бъда тук! Не знам как да го обясня с няколко думи... Светлината беше много красива, защото по-рано, малко преди да се кача на сцената валя дъжд. Когато стъпих на нея слънцето се показа и така в комбинация с красивата гледка просто получих внезапен прилив на енергия. Публиката беше страхотна, предаде ми от своя позитивизъм. Чувството беше прекрасно!

„I’m alive”: Украинската звезда Руслана с послание към българските си почитатели

Започнахте своето участие с вашия хит - Cry Cry. Как създадохте тази песен?

Еха, толкова много време мина! Но всъщност това е една много лична песен за мен, вдъхновена е от историята на мой близък приятел. Така че това породи идеята за песента. Тя стана голям хит в Румъния!

В България също много я харесваме.

О, да, наистина се радвам че е така! Надявам се скоро да имам шанса да дойда във вашата страна, все още не съм имала тази възможност!

Винаги сте добре дошла! Правейки паралел с песента, какво би могло да провокира сълзи в очите ви – било то от мъка или от радост?

Бих казала, че често се случва да плача и заради двете. Определям се като много емоционална личност, така че понякога плача от радост, друг път от тъга.

Какво ви вдъхновява за да създавате музика? И работите ли по нов албум?

Да, аз винаги създавам нещо ново! Новият ми сингъл се нарича Your love, ще излезе съвсем скоро. А какво ме вдъхновява ли ... всичко! Неща, през които преминавам, случки на мои приятели, или просто нещо, което съм забелязала преди малко. Включително друга музика на други артисти. Всичко би могло да ме вдъхнови!

Ще изпратите ли поздрав на всички, които ви гледат в момента в България?

Много любов от цялото ми сърце за всички мои приятели и почитатели в България, надявам се скоро да ви видя на живо! Желая всичко най-добро, благодаря ви, че слушате моята музика! Ще се видим скоро!

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook