Той го е придобил за 1,016 милиона долара

Канадският певец и рапър Дрейк разкри, че е купил пръстена с форма на корона, който някога е принадлежал на рап легендата Тупак Шакур, и за който той плати над един милион долара по-рано тази седмица на търг, предаде БТА.

Продадоха емблематичния пръстен „Макиавели” на Тупак за над 1 млн. долара

Дрейк публикува в Инстаграм снимка на ръката си с известното бижу, проектирано от самия 2Pac. Той го е придобил във вторник за 1,016 милиона долара, с включени такси и комисионни, на търг, организиран от „Сотбис“. Сумата е повече от три пъти над първоначалната оценка между 200 000 и 300 000 долара.

Известно е, че Дрейк харчи щедро, до степен да си купи "Боинг 767" за лична употреба или да даде 104 милиона долара, за да придобие дома, който някога е бил собственост на певеца Роби Уилямс в Лос Анджелис. Пръстенът е уникално бижу, украсено с корона, вдъхновена от „Принцът“, книга на италианския писател Николо Макиавели, който силно е повлиял Тупак Шакур - до степен да приеме сценичното име „Макавели“. Украсен с рубини и диаманти, пръстенът идва от личната колекция на Ясмин Фула, кръстницата и близък съветник на Тупак, която го е предоставила на търга.

Тупак Шакур беше застрелян на 7 септември 1996 г. в кола в Лас Вегас. Той беше на 25 години.

 

Източник: Христо Кьосев, БТА