Досега в САЩ са регистрирани най-много масови стрелби, откакто се води статистика

Мъж с крайно расистки убеждения застреля трима души във Флорида, след което се самоуби. Федералното бюро за разследване уточни, че извършителят е бил бял, а трите жертви са били чернокожи.

Нападението е станало в квартал, населен с афро-американци, недалеч от центъра на град Джаксънвил. Мъжът е бил облечен във военна униформа и носел бойна карабина и пистолет. Смята се, че е действал сам и е нападнал произволни минувачи край супермаркет.

Бивш офицер уби трима и рани шестима души в бар в Калифорния

Преди тройното убийство е написал няколко текста, в които говорел с омраза за хората от други раси. Тази година Съединените щати са на път да поставят антирекорд. Досега са регистрирани най-много масови стрелби, откакто се води статистика.

"Сърцето ми се къса, че загубихме ценни животи. Сърцето ми се къса, че едни и същи квартали са атакувани отново и отново. Не знам колко трябва да си болен, за да нападнеш някого заради расата му", заяви Дона Дийган, кмет на Джаксънвил.

"Стрелбата е била расово мотивирана. Мразел е хора с тъмна кожа. Написал е, че иска да убива "чернилки". Само веднъж ще използвам тази дума. Искам да е ясно също, че няма данни той да е бил част от група. Действал е сам", посочи Ти Кей Уотърс, шериф на Джаксънвил.