По случая има двама задържани

Районното управление в Сливен с акция в селото, в което екип на NOVA договори гласове. По случая вече има двама задържани. Единият - Димитър Андреев, се оказа криминално проявен за кражби. У него е открита синтетична дрога. Другият мъж е този, който предостави на екипа ни списъка с около 60 имена.

Избори по български: Екип на NOVA откри посредник при търговия с вот в Сливенско

Сектор "Специални тактически действия" участва в акцията. Извършват се претърсвания на два адреса. Проверяват се и съпричастни към схемата лица.

Един глас в Сливенско се търгува за 50 лв. Уточняваме, че екипът ни не е давал пари и не е уговарял вот за определена партия.

10 са регистрираните сигнали за нарушения в цялата област Сливен. Те са за неразрешена в изборния ден агитация и за купуване на вот.

Още на влизане в селото получихме оферта. Скоро след това ни дават и детайлите на предложението. „60-70 човека мога да ти открия. Преди 4-5 години не знам по колко са давали - по 40-50 лв. на човек. Намирам, отивам, пиша имена - всичко, което ти трябва. Давам ти листчето. Аз ще правя списъка”. Разговорът продължава само няколко минути. Мъжете ни обещават да действат бързо. Искат от подставеното ни лице да напише телефонен номер за контакт.

5 часа по-късно получаваме обаждане. с уговорката да ни дадат списъка в деня на изборите. Мястото - спирката в началото на селото. 7:15 сутринта. Минути преди уречения час ни чака мъж, но не този, който ни даде оферта. Показва ни и готовия списък. Екипът ни все пак прекратява сделката и се разкрива.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК