Разказва я екип на „Дойче веле”

Чедър е едно от най-продаваните сирена в света. То се произвежда в много страни, но поизлиза от Съмърсет. Екипът на поредицата „Евромакс” на „Дойче веле” ни отвежда в мандра в английското графство, където сиренарите разкриват някои от тайните в производството на чедър.

Що е то гибаница и как се приготвя

В селото, чието име носи сиренето, вече има само една мандра. Служителите там казват, че техните продукти са различни от онези, които се продават в различни краища на света. Чедърът в Чедър е по-кремообразен, казват кулинарните експерти.

Още любопитни факти за едно от най-консумираните сирена в света гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.



 

Редактор: Маргарита Стоянчева