Видео: Ройтерс
Темата на изложбата е "Векът на сюрреализма в Белгия"
Десетки белгийски готвачи на шоколад представиха колекция от вдъхновени от сюрреализма великденски яйца. Най-впечатляващото от тях съдържа малък аквариум за риба.
Темата на изложбата е "Векът на сюрреализма в Белгия".
Шоколатиерът Марк Дюкобу, основател на изложбата, използва факта, че Великденският понеделник тази година се пада на първи април, наричан "Poisson d'Avril" - което означава априлска риба - на френски.
Неговото шоколадово яйце във формата на риба включва две истински риби, плуващи в купа.
Майкъл Луис-Андерсън разказа, че са били необходими седем дни, за да създаде сложното си произведение, вдъхновено от картината „Замъкът в Пиренеите“ на белгийския художник сюрреалист Рене Магрит.
Яйцата с височина 50-60 см бяха изложени в шикозен хотел в Брюксел и бяха продадени за 500 евро всяко, като печалбата ще да бъде дарена на детска болница. Изложбата продължава до 1 април.
Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase