До момента броят на загиналите е девет души, повече от хиляда са ранените

Денонощие след унищожителния трус в Тайван продължават спасителните операции за изваждане на затрупаните под руините хора.

Повече от 600 души са блокирани заради срутени сгради или активизирали се свлачища. 48 души, които работят в местен хотел, са в неизвестност, след като са затрупани от свлачище на път за работа.

След мощния трус в Тайван: Няма данни за пострадали български граждани

Мощният трус от 7,2 по Рихтер удари Тайван вчера сутринта. Това е най-силното земетресение в островната държава от четвърт век насам.

До момента броят на загиналите е девет души, повече от хиляда са ранените. Властите обявиха, че започват доставка на храна и провизии по Източното крайбрежие с помощта на кораби.
Част от потърпевшите започнаха да се завръщат по домовете си, за да видят какви са щетите. 

„Когато разчиствах апартамента, видях на стената скалата, която бях направила, за да отбелязвам колко е пораснало детето ми. Беше разрушена. Стана ми много тъжно. Как е възможно домът ти изведнъж да се превърне в нещо такова и всички твои спомени да изчезнат за секунди”, пита се Линда Чен, пострадала от земетресението.

Тя каза, че вече не иска да живее в апартамент на висок етаж. „Дори не искам да живея във висока сграда, а в къща, която да е конструктивно стабилна. Сегашната ситуация ми напомни колко е важно да имаш жилище, което да остане стабилно, в случай на земетресение”, каза жената.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase