От „Хамас" обявиха, че са загинали 35 цивилни

Експлозии и пожар в лагер за разселени край Рафа, след като Израел нанесе удари в района тази нощ. От „Хамас" обявиха, че са загинали 35 цивилни. Тел Авив твърди, че целта е била щаб на палестинската групировка.

Атаката е изчислена и изпълнена прецизно, а в резултат са ликвидирали ключова фигура на „Хамас” за Западния бряг, както и още един висш представител на радикалната групировка. Малко по-рано през деня групировката изстреля осем ракети към Тел Авив, които са били прихванати и не са нанесли поражения.

Въпреки решението на Съда на ООН: Израел не спира военните действия в Газа

Израелската офанзива в Рафа продължава, въпреки решението на Международния съд от края на миналата седмица, с което нареди на Тел Авив да преустанови действията си в района, който е от съществено значение за навлизането на хуманитарна помощ в палестинската територия.
„Стояхме си пред вратата на къщата. Изведнъж чухме звук от приближаваща ракета. Побягнахме и видяхме, че улицата е покрита с дим. Не можехме да видим нищо. Върнахме се в къщата и не открихме никого. Когато погледнахме отвъд стената, видяхме момиче и млад мъж, чиито тела бяха разкъсани”, разказа очевидецът Фади Дукан.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase