Валерия Велева отбеляза, че ако никоя партия не иска избори, трябва да се направи кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС

Хипотезата на евентуален нов предсрочен вот да се появи политически субект, подкрепен от президента Румен Радев, става много актуална. Тогава ГЕРБ-СДС, ДПС и партията на президента могат да търсят отношение помежду си. Има сериозна вероятност държавният глава да постигне излизане от твърдата евроатлантическа линия. Това заяви Георги Лозанов в студиото на "Твоят ден".

"Не вярвам, че Радев може да бъде медиатор, защото има ясна позиция. Преговорите са важни, за да чуем политиците дали няма да направят някакво ново изказване. Правителство с мандата на ГЕРБ ще бъде подкрепено от ДПС, а ИТН казва, че няма да го стори. Слави Трифонов може да подкрепи или Бойко, или президента, отивайки към избори", допълни той. 

Пампоров: Ако има нови избори, ДПС ще е с още по-добър резултат

От своя страна журналистът Валерия Велева отбеляза, че ако никоя партия не иска избори, трябва да се направи кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС. "Смятам, че такъв ще бъде съставен. Президентът трябва да бъде медиатор и да убеди партиите да подкрепят правителство с първи мандат, с оглед стабилността в страната. Направи впечатление, че ИТН се държа сякаш има договорка с президента да получи третия мандат, но това не е истина. Поведението им беше безобразно, защото партията е поискала почти всички ресурсни министерства, както и отлагане въвеждането на еврото. Държали са се непочтително с екипа на ГЕРБ", коментира тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase