На мъжа е наложена и забрана да напуска пределите на страната

"На полицая, счупил челюстта на 19-годишния студент от София в плажно заведение, е предявено обвинение за средна телесна повреда по хулигански подбуди. Предвиденото наказание е лишаване от свобода от 2 до 10 години. Наблюдаващият прокурор е намерил основание да вземе и мярка "задържане под стража" спрямо лицето за срок от 72 часа". Това заяви на брифинг ръководителят на Районна прокуратура–Бургас Мария Маркова.

Мъжът, счупил челюстта на младеж в плажно заведение, е полицай в изпитателен срок

На обвиняемия е наложена и забрана да напуска страната. По думите на Маркова деянието към момента „е установено само за един пострадал”. „Искам да благодаря на ОД на МВР и на целия екип, работил по случая, защото първоначалното описание на лицето, посочено като извършител, е било много оскъдно”, подчерта тя.  

„Все още се събират свидетелски показания и се изяснява в качеството му на какъв обвиняемият е присъствал на Джулай морнинг – като гражданин, охранител или на полицейски служител”, допълни Маркова.

Тя коментира и случая с прокурора от Несебър, задържан в сряда за управление на автомобил след употреба на алкохол и наркотици, както и за агресивно поведение спрямо полицейски служители. "В качественото ми на административен ръководител съм изготвила предложение до Прокурорската колегия на Висшия прокурорски съвет за образуване на дисциплинарно производство и за налагане на дисциплинарно наказание за нарушаване на Етичния кодекс на бъгарските магистрати и следователи. Считам, че с поведението си той нарушава престижа на Прокуратурата като институция. Изготвена е и заповед, с която ще бъде извършена проверка на работата на прокурора за периода от началото на годината до момента", подчерта тя. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase