Тя ще се проведе в понеделник в Милоуки

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп очаква с нетърпение Националната конвенция на Републиканската партия следващата седмица въпреки стрелбата по време на негов митинг.

В изявление на кампанията на Тръмп и на Националната конвенция на Републиканската партия се казва, че той се чувства добре след инцидента.

Стрелба на митинг на Доналд Тръмп, изведоха го с кръв по ухото (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бившият президент беше отведен от сцената от агенти на Сикрет сървис, след като по време на митинг в Пенсилвания се чуха изстрели и по-късно в своята социална медия „Трут соушъл“ той заяви, че куршум е пронизал горната част на дясното му ухо.

Националната конвенция на Републиканската партия, на която Тръмп трябва да бъде официално номиниран за кандидат за президентските избори, трябва да започне в Милуоки, щата Уисконсин, в понеделник.

Тръмп: Бях прострелян в дясното ухо (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Президентът Тръмп очаква с нетърпение да се присъедини към всички вас в Милуоки, докато продължаваме с нашата конвенция, за да го номинираме за 47-ия президент на Съединените щати. Като кандидат на нашата партия президентът Тръмп ще продължи да споделя визията си да направи Америка отново велика", се казва в изявлението.

ВСИЧКО ЗА СТРЕЛБАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google Showcase

Източник: София Георгиева, БТА