Нападението противоречи на всичко, което защитаваме като нация, каза Байдън

Американският президент Джо Байдън осъди опита за  покушение срещу Доналд Тръмп, предаде „Ройтерс”. Стрелбата срещу Тръмп беше открита на предизборен митинг на републиканците в щата Пенсилвания. Той беше уцелен в ухото и бързо отведен от "Сикрет сървиз". Бившият президент се възстановява. Загина обаче 50-годишен мъж, който се е опитвал да предпази семейството си от куршумите. Друг е ранен.

Байдън заяви, че е благодарен, че Тръмп се възстановява. 

„Разговарях с него. Проведохме кратък, но съдържателен разговор. Джил и аз се молим за него и семейството му. Изказваме и най-дълбоките си съболезнования на семейството на убитата жертва. Той е бил баща. Защитавал е семейството си от куршумите, които са били изстреляни. Загубил е живота си. Молим се и за пълното възстановяване на ранените. И сме благодарни на агентите на „Сикрет сървис” и на други правоприлагащи органи и на отделни хора, които рискуваха живота си за нашата нация”, каза Байдън.

Простреляха Доналд Тръмп на митинг, изведоха го с кръв по ухото (ВИДЕО+СНИМКИ)

Президентът заяви, че е разпоредил проверка.

„В Америка няма място за подобен вид насилие или за каквото и да е насилие. Опитът за убийство противоречи на всичко, което защитаваме като нация", каза Байдън. „Трябва да се обединим като една нация, за да покажем кои сме", каза Байдън. 

 

Разследването, което е в ранен етап, се води от ФБР.

„Докато тече разследването, ето какво ще направим. Първо господин Тръм е бивш президент и кандидат на републиканците за държавен глава и вече му е осигурена най-висока степен на сигурност. Настоях „Сикрет сървис” да му предоставят пълно съдействие и всички нужни мерки, за да подсигурят неговата безопасност. Второ - разпоредил съм да се проверят всички мерки за сигурност за Националната конвенция утре. И трето - разпоредих Национална сигурност да провери събитието вчера, за да установим какво точно се случи”, каза Байдън.

ВСИЧКО ЗА СТРЕЛБАТА НА МИТИНГА НА ТРЪМП ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google Showcase